Biefstukreepjes met warme peer en walnoten

Ingrediënten:

  • Voor 2 personen
  • 2 biefstukken van 150 gram
  • ongezouten roomboter
  • walnoten
  • zout en peper
  • 2 tl honing
  • 2,5 eetl balsamico azijn
  • 2 conference peren
  • rucola sla
  • 1 tl olijfolie

Bereiding:

Schil de peer, verwijder het klokhuis en snij in partjes. Doe een klontje boter en de olijfolie in de pan en voeg de peer, 1 tl honing, peper en zout toe. Laat dit ongeveer 5 minuten op een laag vuur bakken. Voeg een halve eetlepel balsamico azijn toe en laat het nog 1 minuut bakken. Haal de partjes peer uit de pan en laat het sap in de pan.

Laat de biefstukken een half uur voor bereiding op kamertemperatuur komen. Doe peper en zout op de biefstukken. Laat in een pan een klontje roomboter heet worden. Bak de biefstukken medium om en om twee minuten. Laat de biefstukken dan 5 minuten rusten op een bord met aluminiumfolie er over heen.

Neem de pan met het perensap en voeg daar een klein klontje boter, 1 tl honing, 2 eetl balsamico azijn aan toe. Meng alles door elkaar en laat alles opwarmen. Dit is de dressing.

Verdeel de rucola sla over de borden. Snijd de biefstuk in repen en leg dit op de rucola. leg er de walnoten overheen en daarna kan de dressing er over.