Ingrediënten:
- 1 kilo rundergehakt
- 2 uien fijn gesneden
- 2 eieren
- Oma’s gehaktkruiden ( bij ons thuis te koop )
- Cakevorm( makkelijkst is een cakevorm die je open klik
- Bakpapier
- BBQ saus:
- 200 ml ketchup
- 1 eetl mosterd
- 1 eetl worcestersaus
- 2 eetl bruine suiker
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng alle ingrediënten in een grote kom behalve voor de BBQ saus. Neem een stuk bakpapier en doe dit in de cakevorm. Verdeel het gehaktmengsel gelijkmatig in de cakevorm en druk het een beetje aan. Bak het gehaktbrood 55 minuten op 200 graden. Maak ondertussen de BBQ saus meng de ingrediënten door elkaar. Breng na 40 minuten de BBQ saus aan op de bovenkant van het gehaktbrood. Zet het dan nog 15 minuten in de oven. Als het klaar is haal je het gehaktbrood uit de oven en laat het 5 minuten rusten. Snijd het gehaktbrood in plakken. Het gehaktbrood is warm en koud erg lekker.