Ingrediënten:
- 800 gram riblappen
- 2 el bloem
- 2 uien
- 1 wortel
- 70 gram tomatenpuree
- 300 ml runderboillon
- 1 laurierblaadje
- 2 tl tijm
- 1/2 tl paprikapoeder
- 1/2 tl gerookte paprikapoeder
- 1 rode en 1 groene paprika
- zout en peper
Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes en haal het door de bloem. Snijd de uien, paprika en de wortel in stukjes. Verwarmboter in een pan en bak het vlees hierin rondom bruin.
Voeg de uien, paprika en de wortel toe en bak dit een paar minuten mee. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe en breng dit geheel aan de kook. zet het vuur lager en doe de deksel op de pan en laat het ongeveer 2,5 tot 3 uur lekker pruttelen.
Als het vlees gaar is haal dan de deksel van de pan en laat de goulash nog ongeveer 15 minuten inkoken. Eventueel kun er nog wat peper of goulash kruiden bij doen. Verwijder het laurierblaadje. Serveer de goulash met rijst of gebakken aardappels.