Ingrediënten:
- 700 gram hamlappen
- 400 gram champignons
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 2 eetlepels worcestershire saus
- 300 ml kookroom
- peper en zout
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- 1 eetlepel bloem
- Boter of olie
- Scheut droge witte wijn
Bereiding:
Snijd de hamlappen in blokjes en bestrooi ze met peper en zout. Verhit een klontje of olie in de pan. En laat het goed heet worden. Bak dan het vlees mooi rondom bruin. Blus het vlees daarna af met warm water en laat het ongeveer 45 minuten sudderen.
Snijd de ui en champignons. Hak de knoflook fijn. Verhit een klontje boter of olie in een pan. Bak hierin de ui met de knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de champignons toe en bak ze mee tot ze zacht zijn. Strooi de bloem er over en roer door de champignons heen. Blus het af met de wijn. Roer er vervolgens de kookroom er door. Breng het op smaak met peper, zout, de worcesterhiresauce en een eetlepel peterselie.
Haal het vlees uit de pan en voeg het toe aan de champignonsaus laat het nog 15 minuten zachtjes pruttelen. Lekker met gekookte aardappels, frietjes of gebakken aardappeltjes. Sperzieboontjes of een lekker salade.