Ovenschotel met rundergehakt en broccoli

Ingrediënten:

  • voor 4 personen
  • 500 gram rundergehakt
  • 800 gram aardappelpuree
  • 500/600 gram broccoli in roosjes
  • 1/2 blikje tomatenpuree
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • snuf chilipoeder
  • peper en zout
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • olie/boter om te bakken
  • paar takjes peterselie

Voor de saus:

  • 15 gram boter
  • 150 ml melk
  • 20 gram bloem
  • snufje nootmuskaat

Bereiding:

Kook de broccoli roosjes 4 tot 5 minuten en giet ze af. Snipper de ui en de knoflook en fruit even aan in een pan met olie. Voeg het gehakt toe en rul bruin. Breng het gehaktmengsel op smaak met peper, zout. paprikapoeder en chili.

Roer dan de tomatenpuree er door en laat een paar minuutjes zachtjes bakken. Verwarm de oven op 200 graden. Smelt voor de saus de boter in een pannetje. Roer er de bloem door en laat de roux 1 minuut bakken. Voeg dan de melk toe en roer met een garde tot een saus. Breng deze op smaak met noodmuskaat peper en zout.

Vet de ovenschaal in en verdeel het gehaktmengsel over de bodem. Hak de peterselie fijn en en roer door de aardappelpuree en verdeel het over het gehakt en strijk het plat. leg de broccoli roosjes op de puree en giet de saus er over. Bestrooi het dan met kaas en zet het ca 20 minuten in de oven. Voor een bruin korstje zet je de laatste paar minuten de grill aan.