Ingrediënten:
- ongeveer 800 gram rosbiefrollade ( half uur voor de bereiding op kamer temperatuur)
- 10 teentjes knoflook gepeld
- rozemarijn en tijm ( vers of uit een potje)
- 3 el kokosolie of bakboter
- 2 el grove mosterd
- zout en peper
- kernthermometer
- ½ tl worcester saus
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 gr.
Vijzel de knoflook tot een puree, samen met de rozemarijn, tijm en een beetje zout en peper. Smeer de rosbief aan alle kanten in met dit mengsel.
Verhit de kokosolie of bakboter in een pan en bak de rosbief rond om mooi bruin. Bewaar het bakvocht.
Leg de rosbief in een ovenschaal en steek de kernthermometer in het midden schuin in de rosbief braadde rosbief ongeveer 25 minuten goudbruin ( kerntemperatuur moet 55 graden zijn) Haal de rosbief uit de oven en draai hem in aluminium folie te rusten.
Zet de pan met het braadvocht aan op het vuur en blus af met een beetje warm water. Roer de mosterd en de Worcester saus er doorheen. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de rosbief gesneden en schenk de saus er over heen.